Условна присъда за шофьор, опитал да вземе книжка с фалшива диплома в Шумен

07:17, 28 мар 16 25 472 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Условна присъда от шест месеца получи Алекси Л. заради представяне на фалшива диплома, с която взел книжка. Наказанието за него идва след споразумение с прокуратурата, което е одобрено от Шуменския районен съд.

31-годишният мъж от Веселиново бил хванат в крачка, след като на 16 ноември миналата година отишъл в КАТ. Алекси бил завършил курс за повишаване на категория и подал документи за получаване на новата си книжка. За да получи новото си свидетелство, било необходимо да представи отново диплома за завършено образование. На служителите им направило впечатление, че документът, който представил, е с вид на неистински.

След направената справка било изяснено, че училището, от което била дипломата, не е издавало документ за завършено средно образование на Алекси.

От документите по делото става ясно, че на неистинската диплома за средно образование бил придаден вид, че е издадена от Техникум по механотехника, електроника и транспорт „Хр. Ботев“ в Шумен.

Оказало се, че мъжът използвал документа и при първото си вадене на книжка – през 2012 г.

Заради тези провинение Алекси е осъден на “лишаване от свобода” за срок от шест месеца, като три години мъжът трябва да се пази от прегрешение.

Книжката му пък, която е веществено доказателства, ще бъде предадена на сектор Пътна полиция при Областната дирекция на МВР Шумен.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама