Запазват се минималните и максималните цени на такситата в Търговище

07:21, 28 мар 16 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Максималните цени за таксиметров превоз на пътници в Търговище ще останат без промяна през настоящата година. Това става ясно от докладна записка на заместник- кмета на Общината Емине Якубова, която ще бъде внесена на предстоящата сесия на местния парламент в четвъртък.

Съгласно разпоредбите на Закона за автомобилните превози цените на които возят такситата се актуализират поне веднъж в годината, а последното такова решение на Общинския съвет е от края на месец март миналата година. Тогава беше решено минималните цени да са 60 стотинки за дневната тарифа и 70 стотинки за нощната, а таванът беше закован на 1.20 лева на километър при дневната смяна и 1.30 при нощната.

Общинската администрация е провела среща с таксиметровите превозвачи за тяхното становище по ставките, обяснява в докладната си записка заместник зам.-кметът Якубова. Мнението на превозвачите е действащите минимални и максимални цени да бъдат запазени. Според шофьорите на жълтите коли в момента те возят за 75 до 89 стотинки на дневната тарифа и с 10 стотинки отгоре при нощната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама