Четвърт милион лева се очакват от концесии в Добрич

07:28, 28 мар 16 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По концесионните договори на Община Добрич за 2015 г. са вложени 18 280,33 лева за ремонт и инвестиции, запазени са 206 постоянни и 27 сезонни работни места.

За 2015 година са предвидени приходи в размер на 220 000 лева, събрани са приходи в размер на 284 459 лева. За 2016 година очакваните приходи са в размер на 250 000 лева. Това става ясно от отчет за концесионната дейност  в община Добрич, който ще бъде разгледан от Общинския съвет на заседанието му утре.

Констатацията е, че почти всички концесионери изпълняват договорните си задължения. През 2015 г. Три решения за прекратяване на концесионни договори – за пешеходен подлез „КАТ” под бул. „Добруджа” с концесионер „Медика Прес” ЕООД, за Златарска работилница в АЕМО „Стария Добрич”, както и за Детски център-Мариана Статева в ОУ „Христо Ботев”. Взето е само едно решение за определяне на концесионер – за Бъчварница в АЕМО „Стария Добрич”.

Комисията за контрол е дала да се подготвят и изпратят съвместно с юрисконсулт на Община град Добрич писма до всички концесионери, които имат отчетено неизпълнение на задълженията си по концесионните договори, с указание да изпълнят своите задължения по договорите в разумен срок съобразен с констатираното неизпълнение по договора, като в противен случаи ще се предприемат мерки за налагане на съответните санкции по договор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама