Мюфтийството прави конференция за мюсюлманската религия

07:52, 28 мар 16 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Главно мюфтийство организира конференция „Мюсюлманско изповедание 2016-2021". Тя ще се състои в зала „Диамант” на хотел „Рамада” и е с начален час 14 часа.

Преди дни Главното мюфтийство излезе с позиция, която осъжда терористичните атаки в Брюксел. В нея се казва, че дълбоко оскверняващите ислямската религия деяния на самопровъзгласили се псевдо-защитниците на религията на които сме свидетели, не може да се отъждествяват с повелите на Святата ни религия, тъй като те са кардинално различни. 

През изминалата седмица пък се чуха мнения, че е крайно време е в София да се построи втора джамия, тъй като мюсюлманите се молили по тротоарите при минусови температури, с което се причинявал дискомфорт и на преминаващите граждани. Това заявиха екслидерът на ДПС Лютви Местан и близкият му депутат Хюсеин Хафъзов.

Преди това пък жителите на столичния квартал "Люлин" се събраха на протест срещу незаконен ислямистки молитвен дом, който бил без никакви отличителни знаци и фигурирал в квартала като склад за обувки. За него, Хюсеин Хафъзов заяви, че бил законен и го посещавал с гордо вдигната глава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама