Организират пунктове за прием на опасни отпадъци от домакинствата

08:05, 28 мар 16 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Mобилни събирателни пунктове за безвъзмездно приемане на опасни отпадъци от домакинствата и последващото им третиране се организират днес и утре /28 и 29 март/  от Община Сливен и „БалБок Инженеринг“ АД.

През първия ден отпадъци ще се приемат от 10:00 до 16:00 часа в пункт в ж.к. "Дружба", паркинга до пазара. На 29 март от 10:00 до 16:00 часа - в ж. к. "Българка", на паркинга до Битака.

Основните групи опасни отпадъци, образувани в домакинствата са: Живак и живакосъдържащи уреди - живачни термометри и ампули, прекъсвачи, живак (с изключение на луминесцентни лампи); Лакове и бояджийски материали - бои, лакове, разредители и разтворители за боя, терпентин и др; Домакински препарати и химикали - почистващи препарати, белина, дезинфектанти, дезодоранти, киселини, основи, реактиви и др.; Мастила и замърсени опаковки - опаковки, съдържащи опасни вещества; Негодни препарати за растителна защита – пестициди; Фармацевтични продукти - лекарства с изтекъл срок на годност.

"Включването на отпадъци с опасни свойства в общия поток битови отпадъци влияе отрицателно върху здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава нормалната експлоатация на депата за отпадъци. Ако на опаковките има СИМВОЛИ ЗА ОПАСНОСТ след употреба, отделете опаковките, заедно с остатъка от продукта. Предайте ги в мобилния събирателен пункт на „БалБок Инженеринг“ AД на обявени от Община Сливен дати за кампании през пролетния и есенния сезони", призовават еколозите от Община Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама