В България има корупция, но не сме най-корумпираните, заяви Кунева

08:09, 28 мар 16 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ако мислех, че няма корупция нямаше да направя този закон. Няма страна, в която всички хора са еднакво честни, но държавата трябва да каже дали има опасения за това. Не защото сме най-корумпираните, а защото трябва да има превенция. Това каза в ефира вицепремиерът и образователен министър Меглена Кунева.

Тя заяви, че очаква този път антикорупционният закон да бъде приет от депутатите, за да се покаже, че „имаме воля да променим нещата“. Кунева добави, че с главата в закона с т.нар. анонимни сигнали, ще бъда дадена вяра на хората, като се проверява това, за което самите те сигнализират.

„Това е едно средство, с което да направим по-сигурна държавата си, а хората смятат, че с този закон  ще дойдат някакви злодеи, които да клеветят съседите си“, поясни Кунева.

Тя каза още, че законът е еднакъв за всички и обща правна норма. „Той дава възможност за повече проверка на имуществото, особено когато живееш в определено съжителство. Проверяват те, когато имаш власт - икономическа или политическа, но ще бъдат проверявани и всички около теб“, добави министърът.

За разногласията в Реформаторски блок и минаването на ДСБ в опозиция, Кунева обясни, че смята, че когато сме влезли в едно взаимно обещание трябва да го изпълняваме и да сме полезни“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама