Бивш митничар и кмет на Свиленград арестуван от Цветанов, осъди прокуратурата

08:22, 28 мар 16 25 771 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият кмет на Свиленград Светлин Проданов и митничар от Капитан Андреево осъди прокуратурата по обвинение в корупция, което не издържа в съда. Той заедно с още 8 души бяха арестувани при акция „Граница” през 2010 г., докато вътрешен министър бе Цветан Цветанов. Целта на полицейската операция бе  пресичане корупцията на митницата, но по-късно прокуратурата не поддържаше тезата си в съдебна зала, а Темида ги оправда. 

Според решението на окръжния съдия Жулиета Серафимова, Проданов трябва да получи от държавата 64 601 лв., за претърпените от него имуществени вреди и още 50 000 лв., които се явяват като неимуществени загуби. Самият той е поискал общо – 147 650 лв.

Бившият кмет на Свиленград твърди пред съда, че докато се е водило разследване срещу него здравето му рязко се е влошило - започнал да страда от безсъние, получавал  периодични пристъпи на  психогенно прилошаване. Освен това му била поставена диагноза псориазис, която изисквала спазване на диетичен режим и медикаментозно лечение.Бил диагностициран и със заболяване „исхемична  кардиопатия”.Не можел да заспива без  успокоителни. Честта и достойнството му били силно засегнати от несправедливото обвинение и непрекъснатото  му отразяване и обсъждане при всяка публикация  свързана с воденото против него наказателно производство , в които публикации  се отразявал и факта, че  е публична личност, в качеството му на бивш кмет на Свиленград и  с които  публикации  се почувсвал  унизен,публично обруган и изолиран.

Прокуратурата, която се отказа да поддържа обвинението пред съда, сочи в гражданския процес, че претенциите на Проданов са неоснователни. Държавното обвинение смята, че исковете, които бившият градоначалник е предявил са завишени.

Решението може да бъде обжалвано пред Апелативен съд Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама