Коджейков е бивш полицай, а оръжието му е незаконно, каза Георги Костов

08:26, 28 мар 16 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петър Коджейков, който два дни се беше барикадирал в дома си в столичния квартал „Стрелбище“, е бивш служител на полицията, а оръжието, с което стреля по органите на реда и по дъщеря си, е било незаконно. Това стана ясно от извънреден брифинг на главния секретар на МВР Георги Костов и шефа на СДВР Младен Маринов.

Костов разказа, че Коджейков е претърпял инсулт и в следствие на него е започнал да дава психични отклонения. „В дома му беше намерено и второ оръжие - незаконно протежавано. До момента лицето не е давало обяснения, поради силната си нервна превъзбуда той не беше и в състояние да говори“, каза още Костов.

Той обясни, че вчера по време на операцията по извеждането на Коджейков, той е произвел няколко изстрела, като само бронежилетките са спасили екипа, който е успял да влезе в дома му.

„Беше задържан, като в този елемент на лека концентрация, той произведе изстрели към колеги, като два от тях бяха срещу много важни органи от екипа, но куршумите бяха спрени от щитове“, каза главният секретар.

Той подчерта, че „не е коректно да се връщаме към случая в Лясковец“, където барикадирал се психично болен уби командусът Емил Шаркова при спецоперация за извеждането на психично нестабилния мъж.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама