Установена е самоличността на 28 от жертвите на терора в Брюксел

09:21, 28 мар 16 / Свят 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Властите в Белгия установиха самоличността на 28 от 31 жертви на атентатите, разтърсили Брюксел миналата седмица, съобщава „Дерниер йор“.

15 от са идентифицираните загинали на летището и 13 в метрото.

Сред жертвите на аерогара „Завентем“ са шестима белгийци и деветима чужденци, граждани на САЩ, Холандия, Швеция, Германия, Франция и Китай.

При експлозията на метростанция „Малбек“ в центъра на Брюксел смъртта си са намерили десетима белгийци, италианец, швейцарец и британец.

Три семейства все още чакат официалното разпознаване на близките си. Очакват се резултатите от ДНК проби, за да бъдат идентифицирани.

Припомняме, че 31 души загинаха при самоубийствените атентати на летището и в метрото в Брюксел от 22 март. Тримата атентатори самоубийци не са включени в тази бройка.

Както Topnovini.bg съобщи по-рано един французин бе задържан вчера в Холандия. Смята се, че той е имал контакти с 34-годишният Реда Крике, който беше арестуван в четвъртък в Париж. Френският вътрешен министър Бернар Казньов съобщи след ареста, че е бил предотвратен атентат, стигнал "напреднала фаза". Крике беше осъден задочно на 10 години лишаване от свобода. В момента той остава задържан под стража.

Още трима заподозрени, включително двама мъже на 43 и 47 години от алжирски произход, също бяха задържани в Ротердам.

Властите са извършили обиски на апартаментите, в които били отседнали заподозрените.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама