Екатерина Захариева похвали ВСС

09:50, 28 мар 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За 100-е дни на поста си като министър на правосъдието Екатерина Захариева е видяла прогрес в работата на Висшия съдебен съвет (ВСС). “Виждам напредък в работата на Висшия съдебен съвет. Най-важното е, че неговите членове вече се изслушват”, заяви тя пред БНТ.

Захариева разказа, че при стъпването й в длъжност като министър и председателстващ заседанието на Съвета тя била “учудена от отношението на членовете един към друг”. "Те не се изслушваха, викаха си, обиждаха се. Сега са по-толерантни, гласуват явно, няма извънредни точки", коментира Захариева.

Министърът на правосъдието похвали своя предшественик Христо Иванов, като заяви, че той е свършил много работа, а завършената от екипа му стратегия за съдебната реформа е добра.

"Работата на нашия екип е да ги придвижваме, благодаря на премиера и парламента за подкрепата. Стратегията е факт, мерките в нея са добри и трябва да я следваме", обобщи министърът на правосъдието.

Захариева коментира и евентуалната визита на експерти от Европа, които да оценят съдебната ни система. "От тях се очаква много, но сами трябва да направим реформата. Те ще направят анализ дали има механизми за независимост на отделните прокурори и прокуратурата. Анализ на вътрешната структура на прокуратурата, на начина на нейната организация. Ще прегледат и дела, които са интересни за Европа", поясни тя и уточни, че за момента няма насрочени дати, на които експертите да дойдат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама