Пловдивските лекари още мислят за протеста

09:54, 28 мар 16 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Решението дали пловдивските лекари ще се включат в протестите на медиците през април трябва да бъде взето този следобед. Това ще стане на заседанието на разширения Управителен съвет на Районната колегия на Българския лекарски съюз в града под тепетата, съобщава Радио Пловдив. 

На 7 април, когато се отбелязва Международният Ден на здравето, се очаква пресконференция и протест на колегията, с които да запознае обществеността за отношението й към здравната реформа.

Припомняме, че ефективен протест започват от днес личните лекари в Кюстендил, Велико Търново, Разград и Ямбол. В проявата ще се включат също лаборатории, частни и общински болници. Въпреки протеста, ще има кабинети, които да поемат пациенти с остро възникнали заболявания, съобщават от Сдружението на общопрактикуващите лекари. 

Причина за протеста е, че според лекарите състоянието на здравната система е достигнало критичната точка на хаоса и предлаганите от министерството промени не водят до развитие и подобрение. Решението идва след като Националният съвет на Българския лекарски съюз сне в петък доверието си от Министерството на здравеопазването и Националната здравноосигурителна каса. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама