Показват в Пловдив съвременно обучение по безопасност на движението

10:30, 28 мар 16 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За първи път в Пловдив децата и учителите от ЦДГ „Осми март“, ще покажат съвременните начини за обучение по безопасност на движението в сряда, 30 март. ЦДГ „Осми март“ е първата детска градина в града под тепетата, която закупи и въведе съвременния метод на обучение по безопасност на движение – чрез виртуална платформа. До момента, платформата е представяна само демонстративно в няколко учебни и детски заведения. След преминаване на обучителен курс, учителите от ЦДГ „Осми март“, стартираха обучението на всички деца.

Виртуалната платформа е за обучение на деца от IV група на детската градина и ученици от I - IV клас. Дискът с учебно съдържание включва 10 нива за обучение на пешеходци и велосипедисти. Нивата са с нарастваща трудност и продължителност по съдържание и време. Всяко завършва с оценка. В началото на играта детето си избира виртуален герой (аватар), който се движи във виртуална градска среда, като пешеходец или велосипедист, управляван от детето с определени движения на тялото. Голямото предимство на платформата е, че всеки учител има възможност в безопасна учебна среда в класната стая, занималнята или физкултурен салон да се изградят у децата всички умения от учебната програма по БДП, нужни им в ежедневието движейки се по улиците:

Показва се алгоритъм за безопасно пресичане, разграничаване на тротоар-платно, движение в безопасната част на тротоара и сигналите, подавани от велосипедиста.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама