В Стара Загора ще има парк за свободно отглеждане на мечки

10:37, 28 мар 16 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предстои изпълнението на проект за създаването на още 60 декара естествена среда за кафяви мечки. Паркът за кафяви мечки ще бъде осъществен съвместно с холандската организация „Алертис“ – Фонд за опазване на природата и мечките, съобщиха от Общината.

„Зоологическата градина в Стара Загора е една от най-добрите в България. Удовлетворена съм от грижите, които се полагат за животните“. Това каза министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, която посети зоопарка заедно с кмета на града Живко Тодоров. Той съобщи, че ще бъде поставено видеонаблюдение, след извършените наскоро вандалски прояви срещу вълците. Тодоров призова хората за нетърпимост към подобни прояви.

Министър Василева похвали общината в Стара Загора за доброто сътрудничество с МОСВ и отбеляза, че вълците, които наскоро бяха обект на вандализъм, са в добро състояние и са дружелюбни към посетителите. Зоопаркът в Стара Загора има едно от най-добрите местообитания за тревопасни животни, в много добро състояние са и загражденията на лъвовете и вълците.

Зоологическата градина в Стара Загора е една от 20-те в България, лицензирана е с втори лиценз през август 2015 г., а от септември м.г. вече има статут и на спасителен център, по смисъла на Конвенцията за търговия със застрашени видове от CITES.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама