Започна вторият етап от ремонта на ул. "Просвета" в пловдивския квартал "Прослав"

12:14, 28 мар 16 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започна вторият етап на реконструкцията на улица "Просвета" в пловдивския квартал "Прослав".

Дължината на участъка е 500 метра. Ще бъдат преасфалтирани 3400 квадратни метра на два пласта по 4 сантиметра, обясни кметът на район "Западен" Димитър Колев, който направи първа копка на обекта заедно с кмета на Пловдив Иван Тотев.

На близо 1800 квадратни метра ще бъде изградено пътно легло с основа от 45 сантиметра трошен камък. По трасето има 12 ревизионни шахти, които трябва да бъдат повдигнати, ще бъдат изградени и няколко нови. След завършването на цялостното трасе ще бъде положена надлъжна маркировка. Ще бъдат изградени и тротоари. След приключването на работата по жп линията, която се изпълнява от НКЖИ, ще има и залесителна акция за озеленяване.

Етапът е на стойност 460 хиляди лева. След неговото завършване ще бъде ремонтиран и основният вход към квартал "Прослав". "Догодина ще погледнем и към другия вход - ул. "Елена", откъм западната страна, както и към вътрешнокварталните улици", обеща Колев.

Ремонтът на участъка ще приключи до два месеца. През това време движението няма да бъде спирано, ще се работи в двете платна поетапно и ще бъде организиран пропускателен режим. Изпълнител на ремонтните дейности е фирма "Пътинженеринг".

В квартал "Прослав" продължава и изкръпването на дупки по улиците. През тази година ще бъдат направени и около 400 квадратни метра нови тротоари в квартала, най-вече по жалби на жители. Един от първите изцяло подменени тротоари ще е на ул. "Русе".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама