Студентка от Софийския университет е най-добрият оратор на EUROPA Moot Court Competition

12:14, 28 мар 16 25 582 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Студентката от Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" Анна-Мария Атанасова беше призната за най-добър оратор на EUROPA Moot Court Competition, а отборът на висшето училище получи голямата награда – тримесечен стаж в Съда на Европейския съюз, съобщи "Правен свят".

За втора поредна година студентите от СУ взеха "бронза" на финалите на EUROPA Moot Court Competition. Но освен третото място за целия екип и призът за най-добър оратор за Атанасовa, останалите ни състезатели са заели челни места в индивидуалното класиране на участниците.

Надпреварата отново се проведе в гръцкия град Кавала и изправи един срещу друг представители на осем от най-старите университети в Европа. Тя за трета поредна година се организира под егидата на Съда на Европейския съюз и е под патронажа на първия генерален адвокат на съда Мелхиор Ватле. Почетен гост на състезанието беше и доскорошният председател на Съда на ЕС Василиос Скурис.

Отборът на СУ, в състав Анна-Мария Атанасова, Теодора Димитрова, Иван Петров и Емануил Колев, успешно разреши зададения от Малхиор Ватле казус в областта на картелните споразумения и фармацевтичната индустрия. След пледиране, изцяло на английски език, представителите на най-старото висше училище у нас успяха да се класират за малкия финал, където с голяма разлика спечелиха бронза срещу силно представилия се отбор на Университета на Атина. За трети път победител стана отборът на Университета на Лисабон.

И тази година, както в предходните две, подготовката на отбора беше поверена на гл.ас.д-р Иван Стойнев. На състезателите неоценима помощ са оказали и студентите Агапия Кирилова, Теодора Лалова, Симеон Вачев и Страшимир Кучев. Те спечелиха третото място на EUROPA Moot Court Competition миналата година и са предали опита и впечатленията си на новия екип.

Отборът на СУ благодари за подкрепата на шефа на дирекция "Право и политика на конкуренцията" към Комисия за защита на конкуренцията Кирил Пангелов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама