Пълен с контрабандни стоки автобус е задържан в Малко Търново

12:29, 28 мар 16 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Цял автобус, претъпкан с контрабандни стоки, е задържан в Малко Търново, съобщиха от Агенция „Митници“.

108 литра забранени препарати за растителна защита, 1380 кутии контрабандни цигари и 90 флакона недекларирани парфюми са открили митничарите в тайници на рейса. Автобусът  „Мерцедес“ с чуждестранна регистрация е превозвал туристи от Турция за Румъния през България. Той е бил управляван от турски гражданин.

На българския митнически пункт в Малко Търново шофьорът и всички пътници са заявили, че не внасят нищо за деклариране. При извършената щателна проверка митническите инспектори установили, че автобусът  е пълен с контрабандни стоки, укрити от шофьора в различни тайници.

От първия тайник в шкаф за инструменти на водача са иззети 300 фабрични опаковки, съдържащи общо 108 литра препарати за растителна защита от три различни марки, произведени в Турция, забранени за внос в ЕС. В друг тайник са открити три кашона с 90 флакона 100-милилитрови парфюми с марка „Tom Ford Back Orchid“.

В хода на проверката митничарите установили, че и естествени кухини на въздухопроводите в тавана на автобуса са пълни с общо 27 600 къса (1380 кутии) контрабандни цигари без акцизен бандерол от марката „Ashima“ и с надписи „Duty Free“. Впоследствие шофьорът е обяснил, че е трябвало да пренесе недекларираните хербициди, цигари и парфюми до получатели в Румъния.

Контрабандните стоки са иззети. Срещу шофьора на автобуса е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама