Задържаха шестима, хвърляли бомби от тераса в Стара Загора (обновена)

12:40, 28 мар 16 25 554 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шестима младежи бяха задържани при акция на полицията днес в Стара Загора. Те хвърляли буркани с горяща запалителна течност (т.нар. котейл "Молотов") от терасата на осмия етаж на блок 1 в кв. "Три чучура" на тревисто място зад блока, пригодено за детска площадка.

Живеещи в блока подали сигнал на тел. 112, в 10.40 часа. На мястото веднага пристигнали седем патрулки,  специализирани части и линейка. След щурм на вратата, бомбаджиите били обезвредени и задържани.

Те бяха натоварени на полицейски коли и отведени в ареста, видя репотрет на topnovini.bg.

Комшии разказаха, че в апартамента живеел Станимир Стамбето, който се е укрил и в момента се издирва. Той е криминално проявен, по непотвърдени данни бил и в затвора. Според съседите му в апартамента често се събирали компании. Дали са пили алкохол или са употребявали дрога, тепърва се уточнява. 

От полицията съобщиха, че са задържани:  М. И., на 22 г., Н. П., на 18 г., К. К., на 25 г., Г. М., на 21 г., Д. Д., на 19 г., К. М., на 22 г., всички от  Стара Загора. Те са  отведени във Второ районно полицейско управление, където са задържани за срок до 24 часа.

По време на полицейските действия, с цел осигуряване на безопасност, районът на блока е отцепен и е извършена евакуация на жителите на съседни апартаменти.

Образувано е досъдебно производство. Провеждат се процесуално-следствени действия – лични обиски, оглед на местопроизшествие и претърсване и изземване.

На място не е открит живеещият в апартамента С. И., на 30 г., от Стара Загора, който към момента се издирва.

Работата по случая продължава, уточниха от полицията.

            

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама