Строителството на новия комплекс "Каменица" започва през август

12:41, 28 мар 16 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Планира се строителните дейности по изграждането на пивоварния комплекс да започнат в през август тази година и да завършат през пролетта на 2017 година. Общият размер на инвестицията е над 2 млн. евро. Очаква се откриването на над 50 нови работни места в града.

В момента тече и подготовка на терена за изграждането на "Пивоварница Каменица“. В процес е демонтиране на оборудването и разглобяване на машините, като големите цилиндрични съдове, в които бирата ферментира, ще бъдат демонтирани в следващите няколко седмици и предстои да бъдат преместени в пивоварната в град Хасково. Големината на тези съдове изисква преустройство на външните входове на пивоварната, поради което бе наложително да се разшири големият портал откъм булевард "Източен". Транспортирането на първото съоръжение ще започне в сряда, 30 март, по план, съгласуван и одобрен от Община Пловдив. Всеки ден, до 18 април, ще бъде преместван по един съд, като съгласно заповедта излизането от завода ще става в рамките на половин час между 6.00 и 6.30 сутринта, след което композицията ще пътува директно към гр. Хасково. Всяка сутрин до приключване на преместването ще се спира движението в западното платно по бул. "Източен", от бул. "Княгиня Мария Луиза" до ул. "Богомил". Според предварителните планове на компанията периодът по демонтаж и разглобяване на оборудването ще приключи до края на месец април.

През месец май тази година ще започне разрушаването на съществуващите сгради на територията на завода. Цялото конструктивно събаряне на сградите ще бъде извършено чрез механични средства и няма да има взривяване на производствени помещения. От компанията казват, че емблематичният комин на пивоварната ще бъде запазен в сегашния си вид и ще се превърне в част от новия комплекс.

Процесът по преобразяване на пивоварната в Пловдив, който "Каменица“ АД обяви в края на миналата година, е в етап на окончателно финализиране и одобрение на идейния проект на новия мултифункционален комплекс. Бъдещият нов завод "Каменица“ ще бъде изграден на терен от около 3500 кв.м. Комплексът ще включва микропивоварна за производство на крафт бира, музей на 135-годишната история на пивоварната, класически ресторант, бирария, магазин за сувенири, парк с пространство за отдих и отворена амфитеатрална сцена за културни и социални събития.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама