5-годишната Ая се върна с награда от руските "Малки звездички"

13:03, 28 мар 16 / Култура 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
5-годишната Ая Христова, възпитаничка на вокално студио за поп и джаз "Икономов" в Русе, се завърна с две награди от XIІ-я международен конкурс за детска естрадна песен "Малки звездички", който се проведе от 20 до 25 март 2016 г. в Санкт Петербург, Русия. Освен тези отличия малката изпълнителка получи специална покана за участие в конкурс в Румъния през месец юни тази година.

Това съобщиха от общинската фондация "Русе - град на свободния дух", която заедно с BH-социален проект на Еконт подпомогнаха участието на Ая в Русия.

Признание и отличие получи и нейният вокален педагог маестро Вили Икономов. Към наградите си той прибави и Диплом за подготовката и представянето на младия талант в конкурса.

Ая спечели журито с блестящо изпълнение и сложен репертоар. Тя се включи в певческата надпревара в групата за деца до 9 години, с още 24 млади изпълнители от Русия, Естония, Румъния, Португалия, Казахстан и Литва. Въпреки, че беше най-малка сред участниците, Ая беше достойна конкуренция, коментира вокалният й педагог маестро Вили Икономов.

Това е първото участие на 5-годишната Ая Христова в конкурс извън България, но успехът й е доказателство, че за амбицията и талантът няма възраст, отчетоха от "Русе - град на свободния дух".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама