БСП: Бургас се е превърнал в една касичка за пари

13:53, 28 мар 16 / Политика 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
БСП-Бургас се обяви против разширяването на „синята зона“ в морския град, което ще се разглежда на утрешната сесия на Общинския съвет в Бургас. По предложение на зам.-кмета Красимир Стойчев платената зона в града ще се увеличи с над 20 нови улици, булеварди и паркинги.  

„Според нас „синята зона“ трябва да важи само в административната част на града, а не да навлиза и в жилищните квартали. Защото Бургас се е превърнал в една касичка за пари. Ставаме свидетели как малко по малко, един по един, жилищните квартали в Бургас се превръщат в „синя зона“. А когато един квартал стане „синя зона“ и стикерът за нея струва 47 лева, но не гарантира място за паркиране, нормално е половината от шофьорите да се изнесат да паркират в зона, където няма подобно администриране“, разясни позицията на БСП областният партиен лидер Николай Тишев.

Евгений Мосинов допълни колегата си, че те са за въвеждането на двучасов гратисен период на паркиране в „синята зона“ пред МБАЛ Бургас с цел улесняване на пациентите и техните придружители.

Припомняме, че сред предложените нови места за платено паркиране на моторни превозни средства са отсечките на ул. „Ивайло” и ул. „Цар Калоян” между улиците „Цариградска” и „Фердинандова”; паркингът на входа на Морската гара, срещу Старата фрегата; участъците в района между улиците „Сливница”, „Гладстон”, „Фердинандова” и „Христо Ботев”; улиците в района между бул. „Стефан Стамболов”, „Сан Стефано”, „Одрин”, „Струма”, „Родопи”, „София”; паркингът пред МБАЛ - Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама