Осъдиха казанлъшка адвокатка за имама

14:10, 28 мар 16 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура Казанлък постигна осъдителна присъда срещу действащ адвокат за измама и за обсебване на парична сума, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

Адвокат А.С. е наказана за обсебване на парична сума и за измама с причинена имотна вреда – престъпление по чл. 209 ал. 1 от Наказателния кодекс.  

Обвиняемата А.С.  работи като правоспособен адвокат с първоначално вписване от януари 1988 г. През 2012 г. заради извършени от нея нарушения на правилата, установени в Закона за адвокатурата, е наказвана от дисциплинарния орган при адвокатска колегия  Стара Загора с „Лишаване от право да упражнява адвокатската професия за 3 месеца“.

Районна прокуратура Казанлък е внесла обвинителен акт на 11 август 2014 г. срещу адвокат А.С. за обсебване на парична сума и измама с причинена имотна вреда в размер на 4 000 лв. Престъпленията са извършени по повод образуване на граждански дела, като с цел да набави за себе си имотна облага, е  възбудила и поддържала заблуждение у свои клиенти, с което им е причинила имотна вреда.

С присъдата й е определено наказание – шест месеца лишаване от свобода условно, което на основание чл.66 ал.1 от Наказателния кодекс е отложено с изпитателен срок от три години.

Присъдата е на Районен съд Габрово и може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд Габрово. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама