Габриела Петрова: Не съм нарушила антидопинговите правила

14:13, 28 мар 16 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Не съм нарушила правилата", категорична е пловдивската лекоатлетка Габриела Петрова. Тя даде извънреден брифинг в столицата след като беше оповестено, че в кръвта на Петрова е намерено веществото мелдоний.  От 1 януари тази година той е забранен от световната лаборатория за допинг контрол. Преди месец със същото вещество беше уличена на руската тенисистка Мария Шарапова.

Петрова заяви, че е вземала за последно забраненото вещество през септември 2015 г. "Аз съм проверявана всеки един ден в годината за всичко, което вземам. Когато разбрахме, че това вещество ще бъде забранено, преустанових приема му през септември", каза още лекоатлетката.

Тя допълни, че не е наказана и правата й не са спрени. След като е уведомена за наличието на мелдоний в кръвта е изпратила обяснение. "Нито един спортист, чиято кръвна проба е показала наличие на веществото, не е наказан. Не е нормално цели 150 спортисти да са показали положителни проби за мелдоний", уточни още Петрова.

Треньорът на Габриела Атанас Атанасов допълни, че са решили да използват веществото след консултации със специалисти. Той посочи, че се е информирал за качествата на мелдония в интернет. "Допитахме за употребата му с доктора на националния отбор на България, въпреки че тогава този препарат беше позволен. Докторът ни каза, че веществото е добро за възстановяване след натоварване и тренировки", посочи треньорът.

"Този препарат въпреки, че е забранен, не е допинг. Има много по-мощни препарати, които можех да й дам, ако съм решил да си слагам главата в торбата. Вещества, които щяха да я засилят много", каза още Атанас Атансов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама