"Ало"-измамници "изпържиха" четири баби за два дни в Пиринско

14:41, 28 мар 16 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири възрастни жени са станали жертви на телефонни измамници през изминалите почивни дни. 

В събота на обяд непознат мъж позвънил на 79-годишна баба от Разлог и заявил, че е неин роднина. Помолил я да му даде 10 000 лева, за да може да освободи закупените от него радиатори от митническо задържане. Възрастната дама събрала сумата от хиляда лева и ги дала на непознато за нея лице. 

Три часа и половина по-късно 82-годишна жена съобщила в местното РУП, че е получила обаждане от мъж, който се представил за неин близък. Поискал й 5 000 лева за капаро за радиатори. Тя имала само 1 000 и ги предала на непознато лице. Час по-късно по същата схема е измамена и 70-годишна разложанка. Жената е изгоряла с 5 000 лева.

Активната дейност на телефонните измамници продължила и в неделя. В 15 часа 79-годишна банскалийка получила телефонно обаждане, в което неин "близък" я помолил да му даде известна сума за капаро за радиатори, купени от магазин на известна търговска верига. За по-голяма достоверност дал и телефон на търговския обект. Бабата събрала 2 000 лева и ги дала на непознат мъж.

От Областната дирекция на полицията в Благоевград отново апелират за по-голяма мнителност при подобен тип обаждания. Те съветват хората да се свържат с техни близки преди да предприемат действия за предаване на сумата.  Ако ви потърсят лични данни - имена или ЕГН веднага се обадете на телефон 112, призовават от полицейската дирекция. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама