Бивш служител на „Енерго-Про“ манипулирал електромери със софтуер

14:59, 28 мар 16 25 710 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненец и криминално проявен жител на гр. Игнатиево се разследват за незаконно манипулиране на електромери  с помощта на софтуер. Високотехнологичната намеса целяла спиране на реалното отчитане на консумираната електроенергия с помощта на дистанционни устройства, с които се изключват измервателните уреди, обясниха от Апелативната прокуратура във Варна.

36-годишният Й. Т. и 45-годишният осъждан Т. С. от Игнатиево са заловени на 22 март около 14,30 ч. на ул. „24-та“ в района на Евксиноград с лаптоп пред отворено табло с електромери.  При задържането им служители  МВР иззели самоделни устройства за софтуерна манипулация и безжична връзка между лаптопа и електромера, както и множество ключове за таблата на „Енерго-Про“.

При последвалите процесуално-следствени действия двамата предали доброволно технически устройства, матрици за изготвяне на пломби, уред за поставянето им, преносим компютър, дистанционни, ключове за електрически табла и други средства, използвани за нерегламентираната дейност. Претърсени са били два адреса и един автомобил на двамата мъже, единият от които е бивш служител на „Енерго-Про“. Намерени са и схеми за дистанционните устройства.

Работата по досъдебното  производство продължава под ръководството на Варненската районна прокуратура. Двамата са задържани за срок до 24 ч., уточниха от областната дирекция на МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама