Сондажи търсят причините за напукването на жилищни блокове в центъра на Русе

15:32, 28 мар 16 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Преди около седмица няколко жилищни блока в централната част на Русе започнаха да се пропукват. Сградите на ул. "Княжеска" и ул. "Велико Търново" са на около 60 години и до момента не е имало никакви проблеми. Вече обаче са налице сериозни размествания на конструкциите, като в някои от жилищата вратите и прозорците вече не могат да се затворят.

"В тази връзка след договорка между собствениците, Община Русе и "В и К" ООД - Русе днес са започнали сондажи, които да установят овляжняването в основите на пропадащите сгради", сподели адв. Людмил Павлов, който има кантора на партера на единия блок.

Една от сградите до бл. "Възход", която е и паметник на културата вече е сериозно наклонена, отбелязаха също живущи в близост.

"В момента се копае и срещу "Княжеска" 26, така че надявам се, пробите през тази седмица да дадат отговор на въпроса - "Колко е влажно под сградите и дали тази влага е причина за улягането и двформацията им. Самите деформации продължават, пукнатините се увеличават и вратите и прозорците съвсем спряха да се затварят. При всички случаи е наложително укрепване, но трябва да знаем и тези проблеми колко на дълбоко са", коментира още адв. Павлов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама