Старозагорки разискваха социалната мисия на педагога в Санкт Петербуг

15:35, 28 мар 16 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник-областинят управител Марияна Кръстева и Мариана Пенчева, директор на СОУ ”Максим Горки” в  Стара Загора, участваха в Седмия Петербургски образователен форум, съобщиха от областната управа. Сред глобалните теми, разисквани на срещата, са тези за социалната мисия на педагога в условията на модернизация на образованието, професионалното развитие на педагога в света на съвременните технологии, педагогът и културата - възможности за развитие на социална отговорност. На форума са дистукирани темите за професионалния стандарт на педагога в посока на развитие на предучилищното образование, ефективността на практиките и организациите на проектните дейности при изучаване на природните науки, подготовката на педагозите за работа с надарени деца, най-успешните психологически и технически взаимодействия с деца със специални образователни потребности и др.

Мариана Кръстева, Мариана Пенчева и директори на български училища са участвали  в дискусията на тема „Съвременният учител  през погледа на училищния директор”, заедно с  представители на училища и университети от Русия, Китай, Естония, Беларус, Полша.

Актуални проблеми в образователните системи на Русия и България, както и възможности за методически и дидактически  обмен, са обсъдили на среща Марияна Кръстева и Жана Владимировна, председател на Комитета по образование към Правителството на Санкт Петербург.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама