Пеевски се отказа и от “Канал 3”

15:55, 28 мар 16 / Политика 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатът от ДПС Делян Пеевски се отказва да продължи сделката и окончателно да придобие телевизия “Канал 3”. Това пише самият той в съобщение до медиите.

Медийният магнат отрича още твърденията, че на българския пазар има концентрация на издания.

„Във връзка с продължаващите спекулации, тиражирани както от конкурентни издания, така и от мои политически опоненти, за „медиите на Пеевски“ и за наличието на концентрация на медийния пазар, за пореден път ясно посочвам, че в състава на холдинга „Нова Българска Медийна Група Холдинг“ АД влизат дружества, издаващи само и единствено вестниците "Монитор", "Телеграф", "Политика Днес", "Меридиан мач", като холдинга притежава участие и в регионалния вестник "Борба". Пазарният им дял на българския вестникарски пазар по никакъв начин не може да се определи като „концентрация“, доколкото има над 250 издавани вестника на територията на страната, а спрямо общия медиен пазар, включващ и електронните медии (телевизии, радиа и интернет сайтове), делът на горепосочените вестници е несъществен”, казва Пеевски.

“Заявявам, че нямам никакво участие, пряко или косвено, нито упражнявам – лично или чрез свързани с мен лица, каквото и да било влияние върху други печатни или електронни медии, поради което всякакви внушения в тази връзка са абсолютно неверни. Моята собственост, както в медиите, така и в други фирми, е публично известна. Време е да се приключи със спекулациите и с унищожаването на български фирми, само въз основа на неверни твърдения за свързаност с мен. В това няма нищо градивно – омразата само руши и не носи полза на никого”, се казва още в съобщението”, пише още депутатът.

Преди дни той се отказа и от “Химко-Враца”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама