Тенис клуб "Шумен" си иска пак кортовете до Ученическия стадион

16:07, 28 мар 16 25 1264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменският тенис клуб иска кортовете до Ученическия стадион в града, които сега са общинска база, да му бъдат предоставени за стопанисване, обяви днес председателят на клуба Красен Пейчев. Той се срещна с кмета Любомир Христов в приемния му ден и поиска съдействието му това да се случи.

„Последните 2 години сме изключително разочаровани от начина по който се стопанисва и поддържа тенискорта . Затова на 12 февруари внесохме инвестиционно намерение и моля общинската администрация да вземе решение базата да бъде пълноценно използвана”, апелира Пейчев.

Той допълни, че с изключение на 2014г. и 2015 г., когато за кортовете се грижи ОП „Общински жилища и имоти”, тенисклубът си е поддържал базата през годините и там се е водил тренировъчен процес без да искат пари от общината.

„Сега имаме подкрепата на президента на федерацията Стефан Цветков, готови сме и на вариант да плащаме наем за кортовете, поемаме и ангажименти по разходите на тенис съоръжението”, уточни Пейчев.

Кметът Любомир Христов обясни, че приветства идеята за инвестиции, но съгласно Закона за младежта и спорта няма как да реши еднолично. Въпросът трябва да мине през сесия и да се реши как точно спортната база да бъде отдадена за стопанисване. Христов уточни, че очаква от Тенис клуб "Шумен" конкретна програма за инвестиции в базата - със суми, срокове и ясно разписани ангажименти.

Към момента  цялата спортна база на града е в недобро състояние, а общината има задължения за 180 000 лв. заради некоректни наематели и ползватели на обектите, констатира кметът. Няма как общината да плаща вода, ток и разходи на спортни клубове, които събират такси от родителите, уточни той.

Общо 24 бяха хората, записани за приемната на кмета. Бившият директор на Регионалния исторически музей Дечко Лечев поиска намесата на общинската администрация за разрешаване на проблема с водоснабдяването в село Ветрище. Там от години водоподаването е с много ниско налягане. Кметът Христов каза, че ще разговаря с управителя на "ВиК" инж. Светлозар Дамяно, за да види какво може да се направи. 

Шуменката Надежда Иринкова пък постави пред кмета проблема с незаконния животински пазар на бул. „Мадара” срещу Дивизията в града. По думите й, в района, където всеки вторник и петък се провежда тържището се е превърнал в сметище и хората от квартала негодуват.

Кметът Любомир Христов обеща, че сметището ще бъде разчистено и уточни, че общинската администрация търси варианти за преместване на животинския пазар. Направени са постъпки до Областния управител Донка Иванова и до Министерството на отбраната, теренът на бившата Дивизия да се прехвърли на общината и там да бъде преместен пазарът. Другият обсъждан вариант е той да се устрои на друг терен до Старата Дивизионна болница, уточни кметът Любомир Христов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама