Белгийската полиция показа клип с третия участник в атентатите (видео)

16:12, 28 мар 16 / Свят 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Видео на третия предполагаем извършител на кървавия атентат в летище „Завентем“ в Брюксел бе разпространено от белгийската полиция.

Кадрите са от охранителни камери, заснети минути преди да бъде извършена атаката.

Във видеото се вижда как третият участник в терористичните нападения върви редом до двете камикадзета Ибрахим Ел Бакруи и Нажим Лахрауи. Той носи бяло яке и шапка и бута количка с голям куфар в нея, докато преминава през залата за заминаващи.

В белгийските медии се появи информация, че третият мъж от записа е арабският журналист Фейсал Шефу. Два дни след атаките той е бил задържан два пъти и след това освобождаван. Очакваше се изследване на проби негова ДНК да докаже или отхвърли съмненията, че той е третият в кадрите. Властите призовават тези, които го разпознаят да се свържат с полицията.

Междувременно стана ясно, че при ареста на френския гражданин, задържан снощи в Ротердам по подозрение, че е участвал в планиране на терористична атака, холандските полицаи са открили боеприпаси, предаде "Паризиен", цитирайки Вим де Бройн, говорител на националната прокуратура. При обиска на жилището са били намерени муниции, пари и дрога, каза той, цитиран от Франс прес, като уточни, че не са открити експлозиви.

Специална полицейска част арестува 32-годишния френски гражданин по искане на френските власти, които го подозират в "участие в подготовката на терористична атака". Очаква се задържаният бързо да бъде екстрадиран във Франция Де Бройн добави, че наред с французина при снощната операция са били арестувани още трима души от алжирски произход, но те не са издирвани от Франция.

Според последната информация жертвите на двойния атентат в сърцето на Европа са 35 души, без атентаторите. Пострадаха над 340 души. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама