Руски турператори отчитат 30% ръст в записванията за България

16:18, 28 мар 16 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повишен интерес към България като привлекателна и безопасна дестинация е показала туристическата борса в Москва. Според Асоциацията на руските туроператори ръстът на записванията за почивки у нас е повече от обнадеждаващ – около 30% до края на март в сравнение със същия период на миналата година. Това съобщи Ирина Угринска, началник-отдел „Маркетинг, реклама и анализи“ в дирекция „Туризъм“ към община Варна.

Варна участва в петото по мащаб туристическо изложение в Европа, като се включи в националния щанд на България с площ над 400 кв.м. В 7 изложбени зали с обща площ над 50 000 кв. м тази година близо 2000 водещи туроператори и представители на туристическите индустрии от над 85 страни представиха в навечерието на летния сезон своите нови туристически продукти.

Предложенията на Варна са били свързани с богатата палитра от възможности за здравен, медицински и спа туризъм. Голям интерес са предизвикали и офертите за организиране на младежки и детски туризъм, смята Угринска.

По думите й многобройни посетители, които притежават летни имоти във Варна и курортите, са се интересували от настъпилите промени и перспективи в развитието на Варна, както и от културния афиш на морската столица за тази година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама