МВР купува „шпионски“ софтуер за над 800 хил. лв.

16:34, 28 мар 16 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софтуер и апаратура за анализ на мобилни телефони и други електронни устройства за 834 479 лв. (с ДДС) планира да купи МВР, става ясно от обявена обществена поръчка. Те са по проект на Европейската служба за борба с измамите (OLAF) „Повишаване на капацитета на досъдебното разследване и свързаните с него експертно-криминалистични дейности в областта на анализа и изследването на цифрови доказателства”

В поръчката са включени общо 16 продукта. Първият от тях е „програмен

продукт за видео-технически и лицево-идентификационен анализ“. Той трябва да може да прави и лицево разпознаване. Вторият продукт трябва да има възможности за„изследвания на звукозапис и автоматично разпознаване на говорещото лице“. Друга „преносима апаратно-програмна система за анализ на мобилни устройства“ трябва да има „възможност за преодоляване на защити и поддръжка на мобилни устройства китайско производство“. МВР ще купи и няколко програми за разбиване на пароли и възстановяване на информация записана на електронни носители.

Столичната Дирекция на вътрешните работи (СДВР) пък е обявила поръчка за ремонт на системата за видеонаблюдение в София. В списъка за ремонт са близо 60 камери, предимно в центъра на столицата.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама