Търговище бе домакин на кампанията „Разруши мълчанието”

17:09, 28 мар 16 25 660 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Търговище бе домакин на кампанията „Разруши мълчанието”, която се провежда за превенция и защита срещу домашното насилие, както и срещу  насилието, основано на полов признак. Това съобщиха от Общинска администрация.

Инициативата се реализира от Националната асоциация на общинските служители в България, с ръководител на проекта Валентин Лазаров.

Заместник-кметът Диян Дечев и секретарят на Община Търговище Христалина Халачева посетиха експозиция от над 300 тениски, изработени от ученици и техните родители от цялата страна, на тема „Превенция на насилието“. Благодарение на съдействието на директора на Обединен детски комплекс Валя Радева, Търговище се включи със собствени арт произведения. Тениските са изработени от възпитаници на школите за изобразително изкуство, които подкрепиха инициативата и с много рисунки.

Участие в дискусията за информираност, превенция и защита срещу домашното насилие взеха Христалина Халачева, старши комисар Николай Ненков – Директор на областна дирекция на МВР, Дарина Димитрова – началник на Регионалния инспекторат по образование, Валя Радева, Нина Николова – Асоциация „Ная” и представители на други организации, ангажирани с темата.

Христалина Халачева приветства организаторите и подкрепи подетата инициатива. Обсъдиха се  възможности за подобряване на взаимодействието между институциите, продължаващи кампании срещу насилието и повишаване на нетърпимостта към агресията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама