Две години условно получи мъж, допуснал катастрофа, при която загива майка му

17:28, 28 мар 16 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русенският окръжен съд е дал 2 години условно с 3 г. изпитателен срок на Бюлент Ф. на 39 г., който е допуснал катастрофа, при която е загинала майка му Фатме И. Мъжът е лишен и от право да управлява МПС за срок от 3 години. Информацията е от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Тежкият инцидент станал на 11 юни 2015 година на главния път Русе-Разград. Водачът управлявал лек автомобил “Тойота”, но загубил контрол над него, той напуснал пътното платно и се преобърнал край пътя.

Мъжът е карал с превишена скорост – при разрешена 90 км./ч., той шофирал със 105.7 км./ч. При пътния инцидент е пострадал и бащата на шофьора – Сейфедин И., но не смъртоносно.

В деня на катастрофата с трагичен край Бюлент Ф. закарал родителите си от село Цар Самуил до град Търговище, където им били извършени медицински прегледи. Към 17 часа тръгнали към Русе. Когато навлязъл в ляв завой преди разклона за село Щръклево, мъжът изгубил контрол над колата и се преобърнал извън пътното платно. Веднага се обадил за помощ, успял да извади от преобърната кола първо баща си, а след това и майка си, която била в безсъзнание. Жената била откарана в МБАЛ АД-Русе, където починала същата вечер.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд във Велико Търново. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама