Председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари подкрепи медицинския протест в Кюстендил

18:24, 28 мар 16 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари д-р Любомир Киров подкрепи протеста на колегите си от Кюстендил. Те се събраха пред общинската поликлиника и заявиха, че спират работа за неопределено време в знак на протест. 

"Ние не сме обявявали митинги, а ефективен протест. Той се изразява в това да преустановим работа за определено време", заяви д-р Киров. От своя страна секретарят на сдружението д-р Румен Алексов допълни, че по този начин той и колегите му искат да покажат, че са решителни и искат да постигнат желанията си.

Днес нито едно от 87-те джипита в област Кюстендил не отвори кабинета си за пациенти. С тях работиха само два дежурни кабинета. Единият се намира на последния етаж на стоматологията в областния град, а другият - в Дупница. 

Медиците са категорични, че вече им е дошло до гуша и помолиха премиера Бойко Борисов да прочете документите преди да говори за милиони, защото или го заблуждават или има нещо друго. Те са готови да протестират докато правителството не ги чуе. А ако не им се обърне внимание ще спрат да работят, но тогава няма да има дежурни кабинети. 

"Здравните власти трябва да си направят труда да прочетат документите, защото политиката им е грешна. Това, че осигуряваш повече талони, не решава проблема. Трябва да си вършим работата, а не да бъдем ограничени", коментира д-р Любомир Киров и добави, че никога от сдружението не са искали оставката на министър Москов или на ръководството на Министерството на здравеопазването. Протестиращите медици получиха и подкрепа от лекарите в специализираната помощ. Искат и среща с премиера. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама