ФК „Локомотив“ (Бургас) възкръсна, Тони Димитрова му е орисница

20:29, 28 мар 16 / Спорт 25 639 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Една футболна легенда в Бургас се завръща към живот – ФК „Локомотив“ ще радва отново запалянковците в морския град след 35-годишно прекъсване.

Тази вечер беше официалното представяне на клуба, зад чието възраждане стоят бургаските футболни легенди Костадин Джамбазов и Благо Митрев. Те обещават да направят всичко възможно да върнат отбора сред елита на страната. Дотогава обаче трябва да се извърви дълъг път. Клубът отначало ще стартира с детско-юношеска школа, като в треньорския състав личат имената на едни от най-добрите футболни специалисти. Същевременно ще се създава и мъжка формация.

Тепърва започват да се набират деца за школите. До момента има записани 3-4 момчета. Тренировките започват на 5 април. Като начало ще се ползват помощните терени на стадионите „Черноморец“ и „Лазур“. Децата ще тренират в комплексите „Славейков“ и „Меден рудник“ на общинските игрища. С времето клубът има амбиция да направи своя база.

Въпреки че още детско-юношеската школа не е сформирана изцяло, то тя вече има билет за участие в международен турнир в Турция. Поканата е дошла от председателя на младежта и спорта в Одрин. Така след около месец, когато школата вече ще бъде попълнена, децата заедно с родителите си ще посетят южната ни съседка.  

По време на представянето беше показан и традиционният екип на възродения „Локомотив“. Това направиха трима малчуганите, които дефилираха с бял и червен екип на черни райета.

Фланелка получи и една жена, която е готова да отдаде сърцето си на „Лакомотив“. Това е любимата на бургазлии певица Тони Димитрова, която получи екип с номер на централен нападател – 9. „На добър час и късмет“ пожела певицата на възродения клуб, а водещият на церемонията е определи като добрата орисница на отбора.

Амбициите на „Локомотив“ са подплатени от спонсорството на известна американска фирма, която от доста време има офиси в София и Бургас. Днес компанията официално влиза и в спорта, като поема издръжката на най-новия бургаски футболен отбор.

Тържественото представяне на възродения клуб бе ознаменувано с коктейл. Сред присъстващите бяха множество ветерани на „Локомотив“ от 60-те и 70-те години на миналия век, бургаски футболни и спортни легенди като Радостин Кишишев и щангиста Иван Марков, представители на общинската администрация и др.

„Локомотив“ е предшественик на „Нефтохимик“. Той е в „Б“ група, когато през 1981 г. става ЖДФС „Нефтохимик“. В момента през земята, където и било игрището му, минава железопътната линия Бургас - София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама