"Люлин" с петиция срещу мюсюлманското настоятелство

21:13, 28 мар 16 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гражданите на "Люлин" инициират петиция за закриването на мюсюлманското настоятелство в столичния квартал. 

Организаторите се опасяват от това, че могат да се случат трагедии като в Париж и Брюксел. Според тях днес радикалният ислям се е окопал именно в Люлин. 

"Искате ли да живеете в страх? Искате ли децата Ви да живеят в страх? Искате ли  трагедиите "Париж" и "Брюксел" да дойдат в България? Ако отговорът Ви е "НЕ, тогава подпишете тази петиция, защото  днес радикалния ислям се е окопал в Люлин, а утре ще бъде и до Вашата врата. Нека дружно кажем: "ТЕРОРИСТИТЕ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!", пише в петицията.

Припомняме, че на 18 март жителите на Люлин излязоха на протест срещу незаконен ислямистки молитвен дом, който бил без никакви отличителни знаци и фигурирал в квартала като склад за обувки. Седмица по-късно вече независимите депутати Лютви Местан и Хюсеин Хафъзов поискаха втора джамия в София, тъй като една била недостатъчна за всички мюсюлмани. Това ги принуждавало да се молят отвън при минусови температури. Хафъзов и Местан обясниха, че месчидът бил законен. Думите им бяха потвърдени по-рано днес и от главния мюфтия Мустафа Хаджи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама