Забелязаха бежанци на жп линията край село Кулата, от "Гранична полиция" отричат

21:19, 28 мар 16 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Група от 6-7 бежанци е била забелязана да се движи около жп линията край петричкото село Кулата. Това твърдят жители на селото пред БНР. 

По думите им, групата е забелязана в събота около 21 часа от деца, които си играели наоколо. Сред тях имало 2 деца и една жена. Всички те носили торби и говорили неразбираем за малчуганите език. Те веднага се прибрали и разказали на родителите си за случката, а те веднага информирали "Гранична полиция". 

Лора Любенова от пресцентъра на полицейската дирекция обаче отрече тази информация. 

“Подадените до момента сигнали не са потвърдили нелегално преминаване на чужди граждани през гръцко-българската граница", съобщи пред Topnovini.bg тя и допълни, че снощи е получен сигнал за трима съмнителни мъже, които приличали на мигранти, намиращи се в района на комплекс "Ванга" в местността "Рупите". Граничните полицаи са посетили мястото и са установили, че става дума за роми, които брали гъби. 

Говорителката на "Гранична полиция" увери, че са засилени мерките за сигурност на границата с Гърция, както и в населените места около нея. Прави се всичко необходимо за да се пресекат евентуални опити за трафик на бежанци. 

Както вече писахме, жители на пограничните райони са притеснени от слуховете, че бивши казарми ще се ремонтират и ще бъдат превърнати в бежански центрове. Те се притесняват и от активизирането на каналджиите в Петрич и Сандански.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама