Прокуратурата разследва Коджейков за опит за убийство на командос

21:38, 28 мар 16 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийската градска прокуратура (СГП) разследва инцидента в жилище в ж.к. "Стрелбище" в столицата, при който Петър Коджейков се бе барикадирал въоръжен в дома си и произведе изстрели срещу полицейски органи, съобщават от прокуратурата. 

При започналата операция по обезвреждането и извеждането на Коджейков от жилището, той е произвел три изстрела срещу спецполицаите. Единият от изстрелите е попаднал в каската на служител на СОБТ-МВР, а други изстрели - в противокуршумния щит на друг служител. Разследването се води за опит за убийство на служители на СОБТ-МВР при изпълнение на службата им - престъпление по член от Наказателния кодекс.

Коджейков е под постоянно наблюдение, а съдебно-психиатричната експертиза ще установи какво е психичното му състояние. Има събрани данни, че той страда от психично заболяване, което изключва вменяемостта. Ако действително има такова заболяване, то ще бъде пречка Коджейков да бъде привлечен като обвиняем.

Коджейков е настанен в психиатрично заведение, където ще остане за лечение и за изготвяне на заключението на назначената от СГП съдебно-психиатрична експертиза.

След над 20 часа преговори вчера полицията успя да изведе 70-годишния Петър Коджейков от дома му в столичния ж.к. "Стрелбище". Възрастният мъж се бе барикадирал, след като стрелял по дъщеря си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама