Жители на пловдивския квартал "Захарна фабрика" искат с подписка стрийт фитнес

22:11, 28 мар 16 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предложението на пловдивската общинска съветничка от БСП Теодора Халачева за изграждане на спортна площадка в квартал "Захарна фабрика" ще бъде разгледано на сесията в четвъртък. Това става ясно от обявения днес дневния ред за заседанието на пловдивските старейшини.

Предложението е получило "зелена" светлина от четири постоянни комисии към Общинския съвет в Пловдив. "То е подкрепено с гражданска подписка и ако колегите гласуват за него, в междублоковото пространство на улиците "Ладога" 23 и "Петър Шилев" 12 ще бъде направен стрийт фитнес", обясни 23-годишната политоложка. Тя се надява желанието на гражданите да бъде уважено от местния парламент.

По регулационен план за "Захарна фабрика" въпросният терен е отреден за спорт в ситуационния план за кв. 3 и кв. 4. Халачева е убедена, че с изграждането на спортното съоръжение ще се постигнат поне два ефекта - облагородяване на района и възможност за младите хора да спортуват активно и безплатно близо до дома.

"Една от социалните функции на Община Пловдив е да създава условия за привличане на младото поколение към спорта за здраве", мотивира се младата съветничка. Затова в четвъртък ще настоява кметът да извърши необходимите дейности за изграждането на спортна площадка, дори и ако се налага актуализация на бюджета, за да се финансира съоръжението. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама