Санират училища в „Изгрев“ и „Славейков“ за 1,3 млн. лв.

07:27, 30 мар 16 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две бургаски училища ще посрещнат новата учебна година през есента санирани и ремонтирани. Това са СОУ „Йордан Йовков“ в комплекс „Изгрев“ и СОУ „Епископ Константин Преславски“ в жк „Славейков“. Общината е обявила поръчка за избор на изпълнители на строително-монтажните работи по въвеждането на мерки за енергийна ефективност на двете учебни заведения, показа проверка на Topnovini.bg.

Общата прогнозна стойност на поръчката е близо 1,3 млн. лв. (1 289 307.52 лв.) без ДДС.

За сградата на СОУ „Йордан Йовков“ е предвидено да се направи топлинна изолация на външни стени; подмяна на дограма; топлоизолация на покрива; ремонт и настройка на автоматиката на абонатната станция. За ремонтните дейности за това училище са предвидени 621 897.03 лв. от общата сума. Срокът на изпълнение на поръчката е 100 дни.

За сградата на СОУ „Епископ Константин Преславски“ също е заложено да се направи топлоизолация на външните стени и на покрива и да се подмени дограмата. Освен това ще се подмени част от тръбната мрежа, както и част от радиаторите и ще се монтират термостатични радиаторни вентили. Също така ще се автоматизира управлението на отоплението и на битовата гореща вода. За школото в „Славейков“ са отделени 667 410.49 лв. Срокът за изпълнение е 120 дни.

Кандидатите за изпълнители могат да подават оферти или заявления за участие до 9 май 2016 г. в Община Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама