Изграждат пешеходна алея с декинг настилка по плажа на Каварна

08:24, 30 мар 16 25 500 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Актуализация на бюджета на Община Каварна прие на заседанието си Общинският съвет. Промените касаят програмата за капиталови разходи, съобщи кметът Нина Ставрева. Без да е променяна финансовата рамка е направено разместване на разходите.

Едната промяна е заради ограничението при кандидатстване по Програмата за развитие на селските райони за пътна инфраструктура да е за 10-12 километра. Първоначално е бил включен само един обект с дължина от 10,5 километра. Идеята за промяната е да бъдем по-полезни на повече хора, коментира Ставрева. Затова са заложени други пътища.

По програмата са заделени 20 000 лева за проектиране и ремонт на 19 детски площадки, за които проверка неотдавна установи, че са незаконни и опасни за използване от децата. Другата направена промяна е намаление на средствата за ремонт на канализация и водопровод по ул. „Христо Ботев” и „Максим Горки”. Сумата е намалена от 286 000 лева на 55 000 лева. Разликата от 230 000 лева ще се насочи към плажа на Каварна и решаване на проблемите там. Предвижда се да бъде осигурено водоснабдяване, както и да се изгради пешеходна алея с декинг настилка. Тя ще бъде на 5 метра навътре от морето към брега с ширина от 2 метра. Ще се простира от буна 1 до ресторант „Българка”. На тази алея ще има обособени места за отдих – пейки със сенници, кошчета за отпадъци, озеленяване. Това ще е първа крачка за промяна на облика на плажа на Каварна, обясни Нина Ставрева. Предвижда се до края на май – началото на юни съоръжението да бъде изградено. За монтирането му Общината е изпълнила всички съгласувателни режими.

На сесията си Общинският съвет прие отчет за дейността на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните за 2015 година. Приета бе и Наредба № 3 за определянето и администрирането на местните данъци, такси и цени на услуги на територията на община Каварна. Местният парламент даде съгласие за придобиване на път – държавна собственост. Става въпрос за републиканския път Генерал Тошево – Каварна с дължина около 7 километра, който е от кръговото на с. Вранино, минава през улиците „Добротица” и „България” до морето. Това е единственият път, по който се стига до плажа. Досега държавата е влагала средства само за частични ремонти. Предвижда се след като пътят стане общински местната власт да кандидатства за ремонта му по европейски и други програми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама