Уволнили професор от НСА заради секс скандал с адреналинка

09:36, 30 мар 16 25 787 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Преподавателят в Националната спортна академия проф. Николай Колев, е бил уволнен заради отправено предложение за секс към студентка, за да се дипломира успешно. Колев е и бивш декан в академията, а от 12 години е в нейното ръководство.

За случая разказаха „Господари на ефира“, а жертвата на Колев е бившата адереналинка от предаването Ваня. Тя твърди, че професорът я поканил на хотел, за да уредят по-бързото ѝ завършване. По думите ѝ Колев бил „брутално директен в предложението си“.

„Очевидно има корупция в българското висше образование. Постоянно получаваме такива сигнали. Добре, че това се случи с Ваня и тя ни уведоми. Темата е много трудна за доказване”. Това каза в ефира на Нова телевизия Красимир Луканов от „Господари на ефира“.

„Проф. Колев казва, че това, което се случва там, ще съсипе НСА. По думите му там има три начина да се завърши – първото е ученето, но според него то почти не се практикува. Завършвало се или с връзки, или със секс. Това го казва бившият декан на треньорския факултет, където се създават педагогически кадри”, коментира още той.

В разговора се включи и ректорът на НСА проф. Пенчо Гечев, който заяви, че този случай е нанесъл голям удар върху авторитета на академията.

„Ако има още такива случаи, апелирам студентите да дойдат и да ни уведомят. След това, което се е случило с Ваня, сега имаме основания да реагираме. Но според мен целта е била проф. Колев да постигне близост с Ваня”, коментира ректорът.

Адреналинката Ваня учи в Националната спортна академия от четири години и досега не е чувала за такава практика в НСА.

„В началото бях много притеснена, но се обадих веднага на „Господари на ефира”, защото знам, че това е недопустимо. Аз съм студентка и отидох при проф. Колев за специално избираем предмет по хокей на трева”, обясни тя.

По думите на ректора на спортната академия подобни сигнали е имало от студенти преди две-три години. „Конкретно два сигнала, получени устно, че са им искани пари. Тогава посъветвахме студентите да съдействат на полицията  с белязани пари. Но няма схема за покупко-продажба на изпити в НСА”, категоричен беше той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама