Задържаха нелегални имигранти и двама каналджии в Бургас, единият знакова фигура от ундърграунда

10:19, 30 мар 16 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
18 нелегални имигранти и двамата им каналджии са били задържани в Бургас, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Акцията е била осъществена вчера. Единият от мъжете е знакова фигура от ундърграунда, съпричастна към нелегалното преминаване на мигранти през територията на Бургаска област. Това е криминално проявеният Филип Фратев, на 50 години от Бургас.

Констатирано е, че в микробус „Опел Виваро“, с бургаска регистрация, управляван от 39-годишния  Гюро Георгиев от Бургас, се превозват 18 нелегални имигранти / мъже, жени и деца/, по-голяма част от които са се самоопределили като афганистанци. Сред задържаните има един иракчанин и трима сирийци.

Микробусът е спрян на бургаската улица „Крайезерна“ до входа на СОМАТ вчера около 21.00  ч. Непосредствено след това, в близост до завод „ЛУКОЙЛ“, е спрян и задържан пилотният автомобил „Мерцедес CL 500“, с бургаска регистрация, който е екскортирал  микробуса. Той е бил управляван от Фратев.

По случая са извършени огледи и процесуално-следствени действия / претърсване /, при които са иззети веществени доказателства / мобилни телефони, СИМ-карти и документи на автомобилите/.

Гюро Георгиев и Филип Фратев са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо досъдебно производство за каналджийство по чл. 281 ал. 2 от НК.

Нелегално преминалите са откарани до отдел „Миграция“ към ОДМВР - Бургас за настаняване в специализиран център.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама