Условна присъда получи майката, ударила учителката на сина си в Разград

11:40, 30 мар 16 25 516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районният съд в Разград наложи условна присъда от една година с три годишен изпитателен срок на 47-годишната Шехризаде Хасанова. Тя бе призната за виновна в това, че е причинила лека телесна повреда на старши учителката Румяна Мартинова, както и за извършване на непристойни действия, изразяващи се във викове и крясъци, и оскърбително отношение към учителката.

 Съдът и наложи и наказание обществено порицание, чрез прочитане на съдебното решение по общинското радио в Разград.

Присъдата бе определена и одобрена след сключено споразумение между Шехризаде Хасанова и Районната прокуратура, с което обвиняемата се признава за виновна.

Инцидентът стана на 15 март в основно училище "Никола Икономов" в Разград. Шехризаде Хасанова е ударила учителката на сина, след като преподавателката временно прибрала хилката и топката за тенис на момчето. Майката отишла в учебното заведение и влязла в спор с педагожката. Тя обяснила, че петокласникът се опитвал да я уцели с топката и по тази причина взела хилката и казала, че ще я върне на някой от родителите му. Ядосаната майка обаче се нахвърлила върху учителката с обиди, след което я ударила в лицето пред учениците.

След заседанието Хасанова заяви, че се срамува от постъпката си и съжалява за случилото се. „Аз бях виновна, че избухнах, но не съм го направила с някаква цел или умишлено”, каза Хасанова. Тя отбеляза, че е готова да се извини на учителката, но според нея  не е било правилно учителката да задържа чужда вещ, без да уведоми родителите. Тя обясни, че след случката синът ѝ бил травмиран, но след като разбрал, че няма да бъде преместен в друго училище, се е успокоил.

 

 

 

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама