Пловдивските лекари протестират пред РЗИ

06:50, 31 мар 16 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лекарите в Пловдив ще изразят недоволството си от здравната политика и провежданата реформа днес от 10 до 12 часа.  Пред сградата на РЗИ в града под тепетата към джипитата се очаква да се присъединят и лекарите от общинските и частните болници в Пловдив, съобщава Радио Пловдив. За сега участието на лекарите от университетските и държавни здравни заведения е под въпрос,  защото от Асоциацията на университетските болници се разграничиха от протеста. 

На първи април, целия ден, общопрактикуващите лекари няма да преглеждат, но ще бъдат осигурени дежурни кабинети. Всеки семеен лекар ще залепи информационна табела на вратата си и ще бъде на разположение и на телефона си, съобщават от сдружението на общопрактикуващите лекари.

Припомняме, че причината за протеста е, че според лекарите състоянието на здравната система е достигнало критичната точка на хаоса и предлаганите от министерството промени не водят до развитие и подобрение. Решението идва и след като Националният съвет на Българския лекарски съюз сне миналия петък доверието си от Министерството на здравеопазването и Националната здравноосигурителна каса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама