Общинският съвет в Търговище заседава днес

07:16, 31 мар 16 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
28 докладни записки ще гледат общинските съветници  в Търговище на сесията си днес.  Заместник-кметът Емине Якубова ще представи проект на Наредбата за изменение и допълнение  на  базисните цени при отдаване под наем на общинско имущество в община Търговище.

С нея се изменят цените за предоставяне под наем, аренда, възмездно право за ползване на ниви, трайни насаждения, храсти и единични дървета. Промяната се предлага, тъй като досегашните цени, за отдаване под наем и аренда на общинските земеделски земи, изоставаха от пазарните и държавни наеми.

Други материали на сесията са свързани с актуализацията на списъка за капиталови разходи за 2016 г., чийто вносител е заместник-кметът Митко Панайотов.

Заместник-кметът Валентин Велчев ще докладва предаването на обект „Рехабилитация на водоснабдителната и канализационна мрежа на град Търговище” на „ВиК” за стопанисване, поддържане и експлоатация. Предложението е новоизградената водопроводна и канализационна мрежа да бъде предадена временното и безвъзмездно.

Част от дневния ред на заседанието е също Програмата за овладяване популацията на безстопанствените кучета за периода 2016-2020 г.

Ще бъде обсъдена и Годишна програма за развитие на читалищната дейност в община Търговище през 2016 г. Докладната е от името на заместник-кмета Диян Дечев.

Откриване на Дневен център за деца с увреждания до 18 години и на звено „Майка и бебе“, участие в извънредно неприсъствено събрание на „ВиК” ООД са също теми, които ще бъдат разгледани от общинските съветници в четвъртък.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама