12 са задържаните при спецоперацията в ДАИ

08:01, 31 мар 16 25 223 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Задържани са не по-малко от 12 лица при провеждането на специализирана национална операция под ръководството на Специализираната прокуратура. Това съобщи по Нова телевизия говорителят на главната прокуратура Румяна Арнаудова за случая със задържания шеф на агенция "Автомобилна администрация" (бившата ДАИ) Цветелин Цветанов. 

"Извършена е такава операция, както в столицата, така и във Видин, Враца и Габрово. За 24 часа е задържан изпълнителният директор на "Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов. Това не е краят на операцията, тя продължава. В рамките на следобедните часове ще бъде предоставена пълна информация от  специализираната прокуратура за престъпленията", уточни Арнаудова.

Случаят повтаря арестът на предишния шеф на ДАИ. През 2013 г. тогавашният шеф Валентин Божков също бе арестуван при акция на службите. Едновременно с него тогава бяха задържани и 12 служители, сред които и секретарката му.

За задържаните полицаи, които се оказаха наркодилъри, Арнаудова обясни, че били използвани специални разузнавателни средства (СРС-та), като се събирали доказателства в посока на разследването. "Ще бъде поискано "задържане под стража" за лицата, за които се съберат доказателства", посочи тя.   Арнаудова даде информация и за случая в столичния Студентски град, където се оказа, че дилър станал полицай. Говорителят на главния прокурор обясни, че разследването по случая е стартирало през февруари тази година след сигнал на студент. 

"Служителя на МВР е искал по 300 лв. от студента, за да го покровителства. След това се е появиял полицай, който е разпространявал наркотици. Използвани за СРС-та в рамките на разследването. Полицаят разполагал с "готвачи", които му правят наркотично вещество", обясни още Румяна Арнаудова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама