Обновяват водопроводна мрежа в Стара Загора

08:20, 31 мар 16 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на регионалното развитие и благоустройството осигурява 1,3 млн. лв. за изпълнението на проект за реконструкция на водопроводната мрежа в кв. „Три чучура - север“ в Стара Загора, съобщиха от Общината.

„С тези средства ще бъде подменена изцяло 2 570 м водопроводна мрежа в квартала, която е компрометирана и остаряла”, обясни  кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той подписа споразумението за отпускане на средствата с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Срокът за изпълнение на проекта е до края на годината, а в момента тече процедура за обявяване на обществена поръчка за изпълнител на обекта. Ще бъдат подменени и проблемни участъци от канализационната мрежа. Предстои и основен ремонт на улиците в квартала през следващия програмен период на равителствената програма „Региони в растеж“.

„Министерството на регионалното развитие и благоустройството е  предвидило 23 млн. лв. в бюджета си за тази година за целеви инвестиции в общинска инфраструктура”, информира министър Лиляна Павлова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама