Кадиев: Шефът на ДАИ е номинация на Цецка Цачева

08:32, 31 мар 16 / Политика 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шефът на "Автомобилната администрация" (бившия ДАИ) Цветелин Цветанов е номинация на председателя на парламента Цецка Цачева. Това заяви по Нова телевизия независимият депутат Георги Кадиев по темата за арестувания шеф на ДАИ при специализирана акция на ДАНС, ГДБОП и специализираната прокуратура. 

Той заяви, че подал сигнал за корупционни практики до приемиера срещу ДАИ, като същевременно започнали да пристигат сигнали от Ловеч, Плевен и София. По думите му те са по три линии - натиск върху превозвачески фирми, втората е искане на тарифа от проверяващи по магистрали групи и третата схема са шофьорските книжки. 

"Това са подавани сигнали до Бойко Борисов и министъра на транспорта за повече от година. Въртят се тези сигнали по администрациите. Тарифата за мобилните групи е 50 евро за член. Това не са анонимни сигнали, хората са си сложили имената. Издавани са книжки на малограмотни кюрди", категоричен бе Кадиев. 

По думите му големият въпрос е кой пази тази система, тъй като има сигнали от една година. Той подчерта, че Цветанов е номинация на ГЕРБ-Плевен и Цецка Цачева лично го е номинирала пред министъра на транспорта. 

"Всеки може да номинира грешния човек, но въпросът е кой го е пазил. Имал е протекция от високо ниво. Цачева дължи отговори на тези въпроси. Ако не се разбие отгоре политическия чадър, схемите ще продължат", обясни той. "Поканете Радослав Тошев, който седя 1 месец в ДАИ-Хасково. Нещо го изплаши и се махна", добави още Георги Кадиев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама