Програми за безопасност на децата на пътя разработват студенти и преподаватели от Русе

08:37, 31 мар 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Членовете на академичен клуб „Четири колела“ към Русенския университет ще представят инициативата си, свързана с безопасността на движението по пътищата, „Да запазим децата на пътя!“.

Това ще се случи днес от 16 часа в Заседателната зала в Ректората, съобщиха от висшето учебно заведение, като уточниха, че инициативата е продължение на дейностите, започнали през миналата година по инициатива на ООН за безопасност на движението и опазване живота на децата.

Участниците в клуб „Четири колела“ са подготвили презентация и са разработили практически задачи за ученици от 5 до 8 клас, свързани с тяхната безопасност на улицата. По покана на училищата студентите и докторантите ще влизат в часовете и ще представят възможните рискове и реакции при различни ситуации на пътя, като специален акцент ще бъде поставян върху безопасното управление на велосипеди.

Доброволците ще подготвят презентации и за другите възрастови групи – най-малките и най-големите ученици. Целта е информацията да достигне до възможно най-много деца, те да осъзнаят рисковете и да вземат решения, за да опазят живота и здравето си на пътя.

На представянето в сряда ще присъстват инж. Росен Даскалов, випускник на Русенския университет и собственик на „Русе кар“ и Даниел Донев, собственик на „Хепи ООД“. Те ще споделят очакванията си от обучението на студенти, както и възможностите за бъдещата им професионална реализация. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама